Minden egy jégdarabbal indult, majd egy golyó gurult le a lejtőn, ami egy konyhasó gombócot lökött bele a vízbe, s ezzel zárt egy áramkört. Az izzó fénye elindított egy robotot, ami meggyújtott egy kanócot. Ezzel indult az a folyamat sorozat, mellyel iskolánk szakmai zsűri előtt elnyerte az országos második helyet a BASF által kiírt nemzetközi Chain Reaction tudományos versenyen. Három hétig zajlott a munka és az ötletelés. Nem számított, hogy este van vagy őszi szünet, a csapat tagjai hol lelkesen, hol mélységesen fáradtan tették a dolgukat, aminek meg is lett az eredménye.

A díjátadó 2013. december 12-én volt Budapesten, ahol Herbert Fisch Úr a BASF Hungária Kft. igazgatója köszöntötte a versenyzőket.

A részvétel feltétele volt, hogy egy rövid, egyszerűsített reakciósort mutassunk be a résztvevőknek. Igazi bensőséges hangulatban telt el a nap. A legkülönlegesebb talán az volt, hogy a versenyző csapatok örültek egymás sikerének, és az ünnepség egy oldott szakmai beszélgetésbe torkollott.

Láthatóan a sajtó ott lévő képviselői figyelmét is sikerült felkelteni, és igazán érdeklődőek voltak. (részlet a TV2 Tények hírműsorból, újságcikk a NOL.hu-n)

A csapat tagjai: Bácsi Betti, Dudás Dorina, Jaksa Fanni, Lekrinszki Dénes, Lekrinszki Tamás és Pataki Csaba, mindannyian a 11. A osztály tanulói

Segítő tanárok: Baricsné Kapus Éva, Szabó László, Simon Tibor és Gilicze Tamás.

Egy újabb eredmény, ami öregbíti iskolánk hírnevét.

Baricsné Kapus Éva