A kedvező időjárási feltételeket kihasználva az iskolánk napközis diákjainak bemutattuk a mobil meteorológiai állomásunkat.  Ez egy Ecolog típusú automata mérésadatgyűjtésre alkalmas, elsősorban demonstrációs célokat szolgáló eszköz. Az 5. és 6. osztályosok n

agy érdeklődéssel fogadták a jól felszerelt állomást, mely hőmérőt, csapadékmérőt, kanalas szélmérőt, zajszintmérőt, légnyomásmérőt, páratartalom mérőt és fényerőmérőt tartalmaz.

A számítógéphez csatlakoztatható és ezáltal pontosan dokumentálható adatokat izgatottan szemlélték. A kanalas szélmérőt saját maguk is felgyorsították, így orkán erejű szelet is produkáltak. A helyes szélirány megállapításához iránytűt használtak. A csapadékmérő tálcába locsolókanna segítségével szimulálták az esőt. A zajszintmérő állomás tetszett talán a legjobban, mivel szabadon kiabálhattak. A fényerőmérő eltakarásával esti sötétséget imitáltunk. A digitalizált adatok a számítógép képernyőjén jól mutatkoztak és másodpercenként frissültek.

Ezt követően 9. évfolyam természettudományos tagozaton tanuló diákoknak is megmutattuk az állomást. Az ő előismeretükre alapozva már tudományos magyarázatot is adtunk a jelenségekre.