Természettudományos Diáklaboratóriumunk következő foglalkozására kisgyermekek és szüleik, nagyszüleik jelentkezését várjuk, azokét, akik szeretnének együtt laboratóriumi kísérleteket végezni. 

  • Törökné Török Ildikó tanárnővel a foglalkozás során kicsik és nagyok megismerkedhetnek közelebbről a halak testfelépítésével, a bátrabbak boncolhatnak is. Mindenki belekukkanthat a mikroszkópba, amelyben 40-szeres és 100-szoros nagyításban vizsgálhatja a sprotni (hal) bőrét, pikkelyeit , izomzatát, belső szerveit.
  • Szabó László tanár úrral a folyadékok felületi tulajdonságait fogjuk vizsgálgatni. Lesz házi készítésű 'lávalámpa', buborék fújás, buborék reptetés. Megnézzük azt is, hogy a vizet lehet púpozni is, illetve nincs az a tele pohár víz amihez ne lehetne még tölteni...

A foglalkozás időpontja 2017. december 1. péntek 16:30-18:15-ig. A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszám miatt regisztrációhoz kötött. 
Jelentkezés az itt elérhető űrlap kitöltésével történik.
Kérjük úgy tervezzék ezt a napot, hogy 16:10-16:20 között megérkezzenek az iskolánkba!  Érkezés: az Andrássy utcai bejáraton, a gimnázium portája felől.

2016. március 1-jén került sor az Anya Te tudod, Apa Te tudod című rendezvénysorozatunk tavaszi foglalkozására, ahol kisgyermekek és szüleik, nagyszüleik végeztek együtt laboratóriumi kísérleteket. Két téma, utazás és nyomozás kerül terítékre. Szabóné Sinkó Tünde tanárnővel a felhők közé utaztunk, vízcseppek útját és a levegő tulajdonságait figyeltük meg. Tábori Levente tanár úr kémcső-rejtélyeinek megoldásához kiváló detektív-tanoncnak bizonyultak a kisgyermekek.