Természettudományos Diáklaboratóriumunk következő foglalkozására kisgyermekek és szüleik, nagyszüleik jelentkezését várjuk, azokét, akik szeretnének együtt laboratóriumi kísérleteket végezni. 

  • Törökné Török Ildikó tanárnővel a foglalkozás során kicsik és nagyok megismerkedhetnek közelebbről a halak testfelépítésével, a bátrabbak boncolhatnak is. Mindenki belekukkanthat a mikroszkópba, amelyben 40-szeres és 100-szoros nagyításban vizsgálhatja a sprotni (hal) bőrét, pikkelyeit , izomzatát, belső szerveit.
  • Szabó László tanár úrral a folyadékok felületi tulajdonságait fogjuk vizsgálgatni. Lesz házi készítésű 'lávalámpa', buborék fújás, buborék reptetés. Megnézzük azt is, hogy a vizet lehet púpozni is, illetve nincs az a tele pohár víz amihez ne lehetne még tölteni...

A foglalkozás időpontja 2017. december 1. péntek 16:30-18:15-ig. A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszám miatt regisztrációhoz kötött. 
Jelentkezés az itt elérhető űrlap kitöltésével történik.
Kérjük úgy tervezzék ezt a napot, hogy 16:10-16:20 között megérkezzenek az iskolánkba!  Érkezés: az Andrássy utcai bejáraton, a gimnázium portája felől.