Tisztelt Látogató!

A tananyagok megtekintéséhez regisztráció szükséges!

A regisztrációhoz kattinson ide, vagy a képernyő jobb szélén található Bejelenkezés a tananyagtárba modulon a Fiók létrehozása hivatkozásra.

Sikeres regisztráció esetén visszaigazoló e-mailt küldünk, amelyben a linkre kattintva megerősítheti ezt. Amennyiben nem találja a beérkezett üzenetek között a visszaigazoló levelet, akkor kérjük, nézze meg a levelezőjének SPAM mappáját is!

Csak valós névvel történő regisztrációt fogadunk el. A regisztrációt követően 24 órán belül belépést aktiváljuk, erről a regisztrációnál megadott e-mail címre értesítést küldünk.

Ezt követően  a képernyő jobb szélén található Bejelenkezés a tananyagtárba modulon lehet belépni a tananyagokhoz.

Köszönjük, hogy érdeklődött a kollégáink által kifejlesztett tananyagok iránt.

Törökné Török Ildikó útmutatása alapján tanulták meg a kisdiákok a fénymikroszkóp használatát, majd kész növényi és állati szöveti metszetek vizsgálatát végezték el. Tapasztalatot szereztek valamennyi nagyítási funkció használatában. A következő alkalommal már értő módon fogják használni ezt az eszközt saját készítésű metszeteik tanulmányozásához.

Január 28-án látogattunk el a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskolába.  Igazi téli időjárás volt, friss hóeséssel, így kísérleti kellékeink egy részét a szabadban gyűjthettük össze.
A hetedik osztályos diákokkal  biológia, kémia, földrajz, számítógéppel támogatott mérések  és a modern technológia témaköreihez kapcsolódó kísérleteket végeztünk el.
A szemről és az agyról tudtak meg többet azok, akik a látás és a reflexek vizsgálatával foglalkoztak.  

Az iskolánkban három helyszínen is nyomon követhették a diákok a napfogyatkozást:

Megfelelő szemvédő üvegen keresztül Simon Tibor tanár úr koordinálta a diákok közvetlen megfigyelését. A technika teremben Gilicze Tamás tanár úr egy napvédővel ellátott kamera képét vetítette ki a táblára, így ott veszély nélkül követhették a diákok az árnyék átvonulását.

A fizika tudományterületei: mechanika, optika, hőtan, atomfizika mind hosszú fejezetek a tankönyvekben, elengedhetetlen, hogy ismerjék a diákok az elméleti hátteret, legyenek gyakorlottak számítások terén, de az is nagyon fontos, hogy  a hétköznapi jelenségekre, vagy a varázslatnak tűnő "csodákra" is megtalálják a magyarázatot. 

Erre a látásmódra is érdemes ráirányítani a diákok figyelmét, egy ilyen óra pillanatképeit látjuk a galériában.