A Csongrádi TermészetTUDOmányos Diáklaboratórium adott otthont a kistérség általános iskolásainak rendezett fizika versenynek. 

A különböző iskolákból érkező 7. és 8. osztályos diákok vegyes csapatot alkottak. A frissen alakított csapatokat első közös munkája egy elméleti totó volt, majd minden csapat két különböző kísérletet valósított meg. Az egyik kísérletben  a síktükör képalkotásának sajátosságait vizsgálták a diákok. A másik laboratóriumrészben a fénysugarak lencsén való áthaladását figyelték meg a versenyzők, a kísérlet során látottakból vontak le következtetéseket. Az elvégzett tanulókísérletekről mérési jegyzőkönyvet készítettek, emellett a zsűri tagjai folyamatosan figyelték a tanulók  munkáját. A tanulókísérleteket számítógépes teszt zárta, az itt feltett kérdésekre az elvégzett kísérletek alapján tudtak válaszolni.

A zsűri tanácskozásának idejére  Szabó László lézeres bemutatóval készült a Szucsán András teremben.

Bár az értékelő kollégák ismertették az elért eredményt, versenyen fő célja mégsem a helyezések eldöntése volt, inkább a fizika iránt elkötelezett diákok találkozása, ahol a lényeg az együttgondolkodás, és együttmunkálkodás.

A verseny szervezője Pozsár Péter a Piroskavárosi Általános iskola matematika-fizika szakos tanára, kistérségi munkaközösségvezető volt, a zsűri tagjai az általános iskolák fizika szakos pedagógusai.

Mi nagyon örültünk, hogy a kollégák a laboratóriumot választották helyszínnek, hiszen ez egy jó alkalom a közös munkára.

A verseny kísérleteit Szabó László állította össze, a teszt felelőse Gilicze Tamás volt, a rendezvény lebonyolításában közreműködtek a laboratórium munkatársai.

A verseny további képei a galériában megtekinthetők, a rendezvényről a Városi Televízió is készített riportot.