A gimnázium hetedikesei a tanév során több alkalommal is részt vettek laboratóriumi foglalkozáson. Az iskola egyik legnagyobb létszámú osztályában a csoportbontás megszervezésével nyílt arra lehetőség, hogy egy-egy fizika, kémia földrajz, vagy biológia órán kísérletezhessenek. Sokan közülük az A La Carte szakkörök lelkes résztvevői voltak. 

Gyakran dolgoztak egyénileg és páros munkában is, a mostani egész délelőttös komplex természettudományos feladatok megoldására 3 fős csapatokba szerveződött az osztály. A tanév során tanult információkra épültek a feladatok, de a sikerhez sok ötletre, jó tervezésre, hatékony időgazdálkodásra és a csapat együttműködésére volt szükség. 

Nagy izgalomban zajlott a verseny a kísérletezés után még az elméleti tudásról is számot adtak a Smart feleltető rendszer segítségével, az összesített pontok alapján a következő eredmény született:

  • Az I. helyezett csapat tagjai: Tóth Máté, Tötök Marcell, Szubally Brúnó 
  • A II. helyezett csapat tagjai: Bori Nándor, Papp Máté, Juhász Ádám
  • A III helyezett csapat tagjai: Hering Anna, Mogyorósi Lili, Gyebnár Rebeka

Gratulálunk valamennyi résztvevőknek, és azoknak a kollégáknak is, akik a tanév során a tanulókísérletek megszervezésével segítették a diákok felkészülését!